Wandelcoaching
‘In de ziel van de natuur, vind je de natuur van je ziel’
G. Jampolsky
Waarom wandelen werkt
Stress, een te druk leven, veel verantwoordelijkheden en hoge verwachtingen van anderen zorgen ervoor dat we steeds vaker te kampen hebben met gezondheidsproblemen - zowel mentaal als fysiek. Als wandel- en natuurcoach kan ik jou helpen om tijdens een wandeling volledig te ontspannen en alles vanuit een ander perspectief te bekijken.
Wandelen in de natuur is niet enkel contact leggen met je omgeving, het is ook je laten leiden door de natuur om terug contact te leggen met jezelf. Doordat je fysiek afgeleid wordt tijdens de inspanning, kom je mentaal tot rust, verlopen de gesprekken vlotter en kom je tot nieuwe inzichten die daarvoor onmogelijk waren.
Wandelcoaching: vertragen in de natuur
We merken het allemaal in meerdere of mindere mate. Door werkdruk, files en tijdsgebrek ervaren we een toegenomen mate van stress. Bovenop de hectiek, brengen we 87% van onze tijd binnen door.
De meerderheid onder ons lijdt dus aan een chronisch tekort aan natuur. Een toenemend aantal studies toont aan dat de natuur een positieve invloed heeft op mensen.
Het liefste neem ik altijd mijn trouwe viervoeter Aiko mee tijdens een consult. Door de interactie met de hond worden dingen vaak heel snel helder. Want zodra jij met de hond bezig bent, laat jij gedrag zien. En zelfs de kleinste intentie wordt opgepikt door de hond, die door zijn reactie de onderliggende gedachtes en emoties als het ware vergroot.
Op korte termijn helpt natuur om tot rust te komen, je hoofd leeg te maken en energie op te doen.
Verder zakt je bloeddruk en verlaagt de stress in je lijf. Je begeeft je in betere luchtkwaliteit, minder lawaai en mildere omgevingstemperaturen. En uiteraard nodigt de natuur je uit om meer te bewegen.
De lange termijn gevolgen zijn dan ook logischerwijs terug te vinden in een toegenomen lichamelijk welzijn, een hogere veerkracht en meer sociaal contact.