Hypno- en Regressietherapie
Hypnotherapie is prachtig, omdat het je leven transformeert vanuit het onderbewuste. Het mooiste van hypnose is dat je er een heel breed scala aan problemen mee kunt behandelen in een kort tijdsbestek.
Gebruik de helende kracht van je onderbewuste en bevrijd jezelf van hardnekkige patronen.
Over hypnose en hypnotherapie
Het onderbewustzijn beschikt over de unieke eigenschap om alle informatie, die via talloze kanalen dagelijks bij ons binnenkomt, te analyseren en van daaruit een gedrag of gewoonte te ontwikkelen.
Hypnose is een wetenschappelijk onderbouwde manier om via aanvaardbare suggesties (en dus niet tegen iemands wil) veranderingen aan te brengen, in dat gedrag en/of die gewoonte. Veel dagelijkse ongemakken, (denk maar aan chronische pijnen, angsten en fobieën, stress, slaapstoornissen, verslavingen, …) kunnen door hypnotherapie worden verholpen.
Hypnose is een doeltreffend en veilig instrument dat inwerkt op uw innerlijke kracht om zo uw doelen te bereiken en het beste in uzelf naar boven te halen.
Wat is hypnose?
Je bent vaker ‘in hypnose’ dan je denkt! Bijvoorbeeld: als je dagdroomt, of misschien opgaat in die film of in dat boek.
Een dergelijke ervaring wordt een alledaagse of spontane trance genoemd. Prikkels van buitenaf zijn op dat moment even minder voelbaar. Je zet ze als het ware op een zijspoor. Dit type trance (hypnose) wordt gebruikt bij hypnotherapie. Je bent dan echt helemaal met je aandacht bij jezelf en de omgeving is minder belangrijk. Zo ontstaat ruimte om te werken aan de oplossing van het probleem waar je mee gekomen bent.
Trance is een fase tussen waken en slapen. De diepte van de trance kan variëren, maar in de regel is deze dieper per keer dat je wordt gehypnotiseerd. Je komt daar doordat de hypnotherapeut je met suggesties daarheen begeleidt. In deze toestand komen er vaak beelden uit je onbewuste die je op het goede spoor van een oplossing brengen. Daarnaast krijgt je onderbewust, vaak in beeldtaal, van de therapeut suggesties die het probleem sterk kunnen verminderen of oplossen.
Wat is hypnotherapie?
Hypnotherapie is een behandelmethode bij klachten van psychische en psychosomatische aard. Het gebruik van trance (of hypnose) vormt de spil van deze therapie. Het onderbewustzijn beschikt over de unieke eigenschap om alle informatie, die via talloze kanalen dagelijks bij ons binnenkomt, te analyseren en van daaruit een gedrag of gewoonte te ontwikkelen.
Hypnose is een wetenschappelijk onderbouwde manier om via aanvaardbare suggesties (en dus niet tegen iemands wil) veranderingen aan te brengen in dat gedrag en/of die gewoonte. Veel dagelijkse ongemakken, denk maar aan chronische pijnen, angsten en fobieën, stress, slaapstoornissen, verslavingen, … kunnen door hypnotherapie worden verholpen. Hypnose is een doeltreffend en veilig instrument dat inwerkt op uw innerlijke kracht om zo uw doelen te bereiken en het beste in uzelf naar boven te halen.
Hoe werkt hypnotherapie?
In hypnotherapie wordt hypnose therapeutisch ingezet. Een hypnotische staat (trance) wordt doelbewust opgewekt als therapeutisch middel. In tegenstelling tot wat tijdens theaterhypnose gebeurt, behoud je altijd de controle over jezelf.
Je onderbewust leert weer beter met je bewuste kant samen te werken: De suggesties van de therapeut, vaak in beeldtaal geformuleerd, komen diep binnen in het onderbewuste. Hierdoor is radicale en positieve verandering mogelijk. Ook zal door de hypnotherapie zelf-sabotage in elke vorm sterk verminderen.
Voor wie is hypnotherapie geschikt?
Hypnotherapie is zeer goed inzetbaar voor zowel volwassenen als voor kinderen. Bij sommige ziektebeelden echter is hypnotherapie niet geschikt. Zeer ernstige psychiatrische aandoeningen zijn een contra-indicatie om met hypnose te werken. Bij twijfel neem contact.
Is hypnotherapie gevaarlijk? Neen, hypnotherapie is een veilige methode. Het is ook onmogelijk om onder hypnose, of daarna, je iets laten doen wat je niet zou willen. Daarom is de wil om aan je probleem te werken de belangrijkste factor om succesvol te zijn.
Met hypnotherapie kun je op een relatief korte periode grote vooruitgang boeken. Rond deze
thema’s kan er gewerkt worden:
- Van piekeren naar positieve gedachten en emoties
- Bindingsangsten en verlatingsangsten
- Afleren van ongewenst gedrag (roken, nagelbijten, emo-eten, …)
- Afvallen (suikerverslaving, impulsief eten, overeten, niet neen kunnen zeggen, …)
- Virtuele maagring (afvallen)
- Angsten en fobieën: angst voor honden, vliegangst, ernstige verlegenheid, faalangst, ...
- Burn-out: zowel preventief als herstel na een burn-out crisis
- Emotionele balans herstellen: depressieve gevoelens verminderen, emoties gepast uiten, oud zeer verwerken en loslaten, …
- Richting geven in je leven
- Nervositeit en spanning
- Pijnklachten, fysieke pijn in al zijn variaties en ook tinnitus
- Psychosomatische klachten, bv. maag- en darmklachten, hyperventileren
- Seksuele problemen: teveel of te weinig zin, verwerken van pijnlijke of traumatische ervaringen.
- Slaapproblemen
- Stress verminderen en meer genieten
- Trainen van vaardigheden
- Versterken en/of ondersteunen van een genezingsproces
- Spirituele ontwikkeling in al zijn vormen: van regressie en healing tot bescherming tegen duistere energie en negatieve intenties.
Welke technieken worden gebruikt bij hypnotherapie?
Er bestaan binnen de hypnotherapie veel trancetechnieken zoals regressie, reïncarnatie, NLP, imaginatie, autogene training, zelfhypnose, etc. Het effect van allerlei andere vormen van therapie kan worden versterkt wanneer dit wordt gecombineerd met therapeutische trance.
Hypnotherapie is zowel een op zichzelf staande behandelmethode als een waardevolle ondersteuning voor de reguliere en complementaire geneeskunde.
Hoe lang duurt een hypnotherapiebehandeling?
Omdat hypnotherapie bij een grote verscheidenheid aan klachten toegepast wordt, is een exacte therapieduur meestal niet aan te geven. Een lichte klacht, zonder ‘ernstige’ achtergronden kan in een paar sessies verholpen zijn, soms zelfs in één sessie. De behandelduur van ‘ernstige klachten’ kan langer duren. Wel is in dergelijke gevallen meestal spoedig een aanzienlijke verbetering merkbaar.